Opetus 8.3. – 31.3. 2021 välisenä aikana

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan maaliskuun ajan. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi ja ne ovat voimassa 2.3.–31.3.2021 asti.

Aluehallintoviraston ja paikallisten toimivaltaisten viranomaisten määräysten mukaan opetus voi jatkua maaliskuun ajan lähiopetuksena.

Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston osalta toimitaan 31.3. 2021 saakka seuraavasti:

⁃ Tunneille ei tulla, jos on vähänkään koronatartuntaan viittaavia oireita. Yli 12 vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.

⁃ Musiikkiopiston solistinen opetus voi jatkua lähiopetuksena.

⁃ Ryhmäaineita, orkestereita, musiikin perusteiden opetusta ja muskareita voidaan järjestää lähiopetuksena enintään 10 hengen ryhmissä. Tällöin huomioidaan turvavälit ja kasvomaskien käyttö.

Orkestereiden johtajat suunnittelevat harjoitukset siten, että orkesterit kokoontuvat pienemmissä ryhmissä (esim. soitinryhmittäin) vuorotellen. Orkesteriharjoitusten kokonaistuntiaika pysyy samana kuin aiemminkin.

Mikäli jakojärjestelyt tuottavat ylenmääräisiä hankaluuksia, on harjoituksia mahdollisuus perua.

Oppilaskonsertteja voi järjestää turvallisuusohjeet huomioiden siten, että niissä on läsnä korkeintaan 10 henkilöä.

 

Jarmo Anttila

rehtori, FT

Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto