KORONATIEDOTE MUSIIKKIOPISTON OPPILAILLE

Etelä-Pohjanmaan  musiikkiopiston toiminta jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaan, ellei muuta ilmoiteta. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ohjeistanut musiikkioppilaitoksia, että oppilaitoksen mahdollisesta sulkemisesta päättävät kaupungin terveysviranomaiset. 

Opetuksessamme otetaan huomioon yleiset tartunnan ehkäisyohjeet.  

Opetuksessa säilytämme metrin turvarajan oppilaan kanssa. Lapselle on tähdennettävä, että hänen on käytävä välittömästi opistolle saapuessaan pesemässä kädet. 

Seuraamme edelleen Suomen valtion, THL:n ja  Seinäjoen kaupungin suosituksia ja määräyksiä. Hallitus on luvannut antaa uusia ohjeistuksia koulujen osalta maanantain aikana.  

Musiikkioppilaitosten osalta tilannetta voi seurata suoraan Taiteen perusopetusliiton sivun kautta. Sivulle on päivitetty myös viranomaislinkit. https://artsedu.fi/2020/03/taiteen-perusopetus-ja-koronavirus/ 

Toivomme, että perheissä keskustellaan koronaviruksesta ja annetaan lapsille turvallisuuden tunne siitä, että pienillä teoilla voimme estää  viruksen leviämistä.

WHO:n ohjeita

Pese ja kuivaa kädet hyvin. 

Säilytä metrin turvaraja niiskuttavaan tai yskivään henkilöön. 

Vältä silmien, nenän ja kasvojen koskettelua.

Yskiessäsi laita hiha suun eteen.

Jos sinulla on yskää, kuumetta ja hengitysvaikeuksia, hakeudu hoitoon välittömästi.

Lähde ja lisätietoja: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public 

Vaikka toivomme tilanteen pitämistä mahdollisimman normaalina, perheet päättävät lapsiensa kulkemisista ja arvostamme myös erilaisia päätöksiä. Jos päätätte jäädä lapsen kanssa kotiin, ilmoittakaa tästä opettajalle.  

Jos tilanne muuttuu siten, että koulut ja päiväkodit suljetaan, myös musiikkiopisto  suljetaan.  Opetus järjestetään myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Jarmo Anttila,

rehtori